点评详情
发布于:2018-2-10 00:33:22  访问:19 次 回复:0 篇
版主管理 | 推荐 | 删除 | 删除并扣分
Βρυξέλλες Παπαδήμο Ελλάδα επενδυση εξωτερικου τοιχου H τρόικα βάζει βέτο στη μείωση του κόστους του βιομηχανικού ρεύματος
επενδυση εξωτερικου τοιχου H τρόικα επενδυση εξωτερικου επενδυση εξωτερικου τοιχου τοιχου βάζει βέτο στη μείωση του κόστους του βιομηχανικού ρεύματος "
H τρόικα βάζει βέτο στη μείωση του κόστους του βιομηχανικού ρεύματος επενδυση εξωτερικου τοιχου
Η τρόικα κάνει ότι μπορεί για να δικαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας βάση σχεδίου.
Την ώρα που η ελληνική βιομηχανία έχει γονατίσει, επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και ανατροφοδοτούν την ανεργία, η κυβέρνηση επιχείρησε να στηρίξει τις εναπομείνασες βιομηχανίες στην Ελλάδα,προχωρώντας στη μείωση του κόστους του ρεύματος για τις βιομηχανίες.
Ουσιαστικά η προσπάθεια αυτή είναι η τελευταία απόπειρα διάσωσης της βαριάς Βιομηχανίας στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε δεινή θέση. Ουσιαστικά η κατάρρευση της ζήτησης στο εσωτερικό αλλά και η αδυναμία εξαγωγών,λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας αφού το ενεργειακό κόστος αντιστοιχεί στο μισό του κόστους παρ αγωγής, οδήγησε την κυβέρνηση στην επιλογή να μειώσει το κόστος του βιομηχανικού ρεύματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι από τα λίγα που δεν επικρίθηκαν και συνάντησαν μάλιστα και τη σιωπηρή, έστω, συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ήρθε όμως η τρόικα για να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην κυβέρνηση αλλά και στη δοκιμαζόμενη ελληνικήοικονομία.
Στη συνάντηση τους με τον κ.Στουρνάρα αλλά και τον κ.Χατζηδάκη, έκπληκτοι οι Έλληνες υπουργοί άκουσαν τον κ.Μορς να θέ ΤΕΙ ζήτημα και να απαιτεί από τον κ.Στουρνάρα την ανάκληση της απόφασης για την κλιμακούμενη μείωση του κόστους του βιομηχανικού ρεύματος.
Η έκπληξη των Ελλήνων υπουργών κορυφώθηκε όταν άκουσαν τους εκπροσώπους των δανειστών να χρησιμοποιούν επιχειρήματα, με νομικούς όρους γύρω από το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μία ξεκάθαρη μορφή κρατικής ενίσχυσης που είναι παράνομη, παραβιάζει τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
Έκδηλη ανησυχία και εκνευρισμός προκαλείται στην κυβέρνηση και από την εμπλοκή του Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε, του θλιβερού κ. Αλμούνια, που είναι και αυτός εναρμονισμένος με την τρόικα και αναμένεται να παρέμβει στην ίδια κατεύθυνση.
Η μετεξέλιξη των τροϊκανών σε ειδικούς επί θεμάτων ευρωπαϊκού δικαίου δείχνει ότι ήρθαν προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να καταργήσουν,πριν ακόμα εφαρμοστεί, ένα μέτρο που προσπαθεί να δώσει ανάσα στην βαριά μας βιομηχανία κυρίως.
Και αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν το επόμενο εξάμηνο, οι ελληνικές χαλυβουργίες ενδέχεται πέρα από τη συρρίκνωση να οδηγηθούν και στο κλείσιμο. Ήδη η Χαλυβουργία Ελλάδος προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο ενώ η ιστορική Χαλυβουργική θέ ΤΕΙ διαρκώς εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πέρα από την συρρίκνωση της ελληνικής Βιομηχανίας, στο συγκεκριμένο τομέα έχει χαθεί την τελευταία τριετία το 40 % των θέσεων εργασίας.
Με το βέτο που θέτουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, δείχνουν ότι στόχος τους είναι η εξάλειψη κάθε παραγωγικής βάσης ή υποδομής. Φυσικά όλα αυτά θα περάσουν σε άλλα χέρια και θα πουληθούν και φθηνά.
Προκαλεί όμως προβληματισμό η χλιαρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, τη στιγμή μάλιστα που έχει αντίστοιχα παραδείγματα από την ευρώπη, που αποτελούν καραμπινάτες περιπτώσεις κρατικών ενισχύσεων.
Η Γερμανία που μας κουνά το δάχτυλο επιδοτεί με πάνω από 22 δισ. ευρώ το χρόνο τις βιομηχανίες της, για να αναπτύξουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προφανώς οι τροϊκανοί θεωρούν ότι η Γερμανία υπερίπταται των κανόνων του αθέμιτου ανταγωνισμού και των κρατικών ενισχύσεων που πρέπει να ισχύουν για όλους τους άλλους, εκτός από αυτήν.
Το ίδιο και ο κ.Αλμούνια, που τοποθετήθηκε εκεί το 2010 με τη σύμφωνη γνώμη του wikipedia.orgΒερολίνου. Στις Βρυξέλλες, είναι κοινό μυστικό ότι η θέση του Επιτρόπου Ανταγωνισμού ενδιαφέρει πάντα τη Γερμανία, που φροντίζει να τοποθετούνται σε αυτήν άνθρωποι της εμπιστοσύνης της (παλαιότερα στη θέση αυτή ήταν ο...Ιταλός ``Παπαδήμος``, ο κ.Μάριο Μόντι.
Διαβάστε επίσης:
Ητρόικα απειλεί 200.000 δανειολήπτες
Μάχη με το χρόνο μέχρι το Eurogroup
ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Άρχισαν πάλι το... μαρτύριο της σταγόνας
επενδυση εξωτερικου τοιχου επενδυση εξωτερικου τοιχου Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β` Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
επενδυση εξωτερικου τοιχου Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και kommata.grκόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα kommata.grκόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο wikipedia.orgτουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
επενδυση εξωτερικου τοιχου
source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/412508/h-troika-vazei-veto-sti-meiosi-toy-kostoys-toy-viomihanikoy-reymatos
επενδυση εξωτερικου τοιχου…
共0篇回复 每页10篇 页次:1/1
共0篇回复 每页10篇 页次:1/1
我要回复
回复内容
验 证 码
看不清?更换一张
匿名发表 
当前位置
脚注信息
版权所有 Copyright(C)2009-2017 北京众康中医养生堂专业调理